Asociația unPi pentru Școlari

înregistrată la Judecătoria Târgoviște, Dâmbovița, RO prin certificat 22/I/A/2019; CIF 41680036

Vezi cum am construit totul în GitHub

Secțiune pentru utilizatorii privați #

Oh, sunt un utilizator privat, interesantă inițiativa unPi, dar nu vreau să donez sau să contribui încă. Însă:

P1. Aș vrea să studiez și eu cu voi limbajul de programare Golang, singur sau cu copilul meu. Cum procedez?

Răspuns: Cel mai simplu îți cumperi același unPi pentru care cursul este făcut, și citești mai departe ce trebuie să faci în cursul Go. Puțin mai complicat, dacă ai un Raspberry Pi mai vechi și vrei neapărat să-l folosești, instalează te rog mai întâi pe el ultima versiune Raspbian. O să testăm o parte din exercițiile de programare și pe un vechi Raspberry Pi 1 B+, din când în când, dar efortul principal este pentru specificația unPi. Dacă vrei neapărat să folosești Windows OS, trebuie mai întâi să urmezi pașii de pregatire a calculatorului tău personal pentru unPi. Doar după aceea poți urma cursul nostru de programare în limbajul Golang.

P2. Pot să folosesc programul guvernamental Euro 200 să-i cumpăr copilului meu unPi?

Răspuns: Sună bine. Dar din păcate, la condițiile tehnice pentru calculatoarele cumpărate prin Euro 200 este menționat, în josul paginii, un procesor de minim 2 Ghz. Platforma Raspberry Pi (adică unPi) are astăzi procesoare sub 2 Ghz, deci nu-l poți cumpăra prin programul Euro 200. Nu avem experiență cu programul guvernamental Euro 200, dar dacă citești condițiile lor de pe site și te încadrezi, ar trebui să-l primești. Apropo, aplicația ta la Euro 200 trebuie depusă înainte de 20 Aprilie!

P3. Vreau să înregistrez unPi al meu privat în proiectul unPi și să interacționez cu elevii unPi.

Răspuns: Nu este posibil.

P4. Trebuie să mă înregistrez la unPi pentru a face cursul Golang?

Răspuns: Nu. Doar trebuie să faci ceea ce este recomandat puțin mai sus la punctul 1.

P5. Trebuie să știu limba engleză?

Răspuns: Nu pentru cursul Go, pentru că va fi (totul) în limba română. Dar, pe termen lung ar trebui să depui puțin efort în a învăța și limba engleză. Te va ajuta (în lucrul cu calculatorul) pe termen lung. Poți începe studiul limbii engleze cu aplicația mobilă mondly, este făcută la Brașov 🤓