Asociația unPi pentru Școlari

înregistrată la Judecătoria Târgoviște, Dâmbovița, RO prin certificat 22/I/A/2019; CIF 41680036

Vezi cum am construit totul în GitHub

Secțiune pentru utilizatorii privați

Oh, sunt un utilizator privat, interesantă inițiativa unPi, dar nu vreau să donez or să contribui încă. Însă:

P1. Aș vrea să studiez și eu cu voi limbajul de programare Golang, singur ori cu copilul meu. Cum procedez?

Răspuns: Cel mai simplu îți cumperi același unPi pentru care cursul este făcut, și citești mai departe ce trebuie să faci în cursul Go. Puțin mai complicat, dacă ai un Raspberry Pi mai vechi și vrei neapărat să-l folosești, instalează te rog mai întâi pe el ultima versiune Raspbian. O să testăm o parte din exerciții pe un vechi Raspberry Pi 1 B+, din când în când, dar efortul principal este pentru specificația unPi. Dacă vrei neapărat să folosești Windows 10, trebuie mai întâi să instalezi Debian în Windows 10 și nu Ubuntu cum se arată în articol! Apoi, încearcă să urmezi cursul Go, dar trebuie să faci toate exercițiile, sau să execuți toate comenzile sugerate doar în interiorul aplicației Debian din Windows 10.

P2. Pot să folosesc programul guvernamental Euro 200 să-i cumpăr copilului meu unPi?

Răspuns: Sună bine! Dar din păcate, la condițiile tehnice pentru calculatoare cumpărate prin Euro 200 este listat, in josul paginii, un procesor de minim 2 Ghz. Ultimul Raspberry Pi 3 B+ (aka unPi in 2019) are un procesor de doar 1.4 Ghz, deci nu-l poți deconta prin programul guvernamental. Nu am experiență cu programul Euro 200, dar dacă citești condițiile lor de pe site și te încadrezi, ar trebui să-i primești! Apropo, aplicația ta la Euro 200 trebuie depusă înainte de 20 Aprilie!

P3. Vreau să înregistrez unPi al meu privat în proiectul unPi și să interacționez cu elevii unPi.

Răspuns: În primul rând trebuie să aderi la, și să respecți cu strictețe regulamentul. Instrucțiunile tehnice pentru cazul acesta vor fi create ulterior, bazat pe cerere.

P4. Trebuie să mă înregistrez la unPi pentru a face cursul Go?

Răspuns: Nu. Doar trebuie sa faci ceea ce este recomandat puțin mai sus la punctul 1.

P5. Trebuie să știu limba engleză?

Răspuns: Nu pentru cursul Go, va fi (totul) în limba română. Dar, pe termen lung ar trebui să depui puțin efort în a învăța și ceva engleză. Te va ajuta (în lucrul cu calculatorul) pe termen lung. Poți începe studiul limbii engleze cu aplicația mobilă mondly, este făcută la Brașov 🤓