Asociația unPi pentru Școlari

înregistrată la Judecătoria Târgoviște, Dâmbovița, RO prin certificat 22/I/A/2019; CIF 41680036

vreau unPi ✍🏼, să ajut 💰, să programez 🤖, voluntar 🦾 De ce? primești, asamblezi, conectezi, la 📺

Salut, #

Sper că ești bine,

Sunt IT-ist (📺) și am văzut acum ceva vreme un fost coleg de facultate postând o poză cu primul lui HC’85, ceea ce mi-a adus aminte cât de norocoși am fost unii dintre noi să primim (de la părinți sau rude) un calculator personal în anii ‘90.

Cum prețurile au scăzut mult de atunci, dar problema a rămas în esență aceeași (nu toți/mulți copii în România au acces la un calculator personal), lansez proiectul unPi pentru a dona un foarte mic calculator personal bazat pe platforma Raspberry Pi și botezat de către mine: unPi, copiilor (cu prioritate către cei defavorizați) din România.

Deci unPi este un mic calculator personal, nou, cu care poți învăța să programezi. Te ajutăm noi!

Eu mă angajez să donez câte unPi pe an și să pregătesc materiale (text, ulterior video, în licență publică, gratis) pentru un curs în limbajul de programare Go pentru copii, în limba română.

Vrei să contribui €/$/RON? Vezi te rog conturile bancare din pagina donez sau contactează-ne direct; Vrei să contribui timp? Poți începe deja în Github cu pagina aceasta, continua cu pagina cursului Golang, sau poți crea propriul tău curs online [de programare] pentru platforma unPi.

Bugetul pentru unPi pe an este €300 de participant/donator și conține: #

NOTA: proiectul a devenit “Asociația unPi pentru Școlari”, ONG/non profit înregistrat oficial în România #

Numai bine, și mulțumim!

Ciprian de la unPi